Over ons


Buitenhout MHC is een hockeyvereniging gevestigd aan de Trekweg 71 te Almere-Buiten. Almere-Buiten is een deel van de gemeente Almere met circa 55.000 inwoners. De hockeyclub heeft de beschikking over een accommodatie met clubhuis en een semi-waterveld en twee zand ingestrooide kunstgrasvelden.

 

Buitenhout MHC, opgericht in 2009, heeft lange tijd moeten wachten op een onderkomen. Buitenhout MHC startte in september 2015 op een tijdelijke locatie op het sportpark Fanny Blankers-Koen met de hockeycompetitie. Samen met de korfbalvereniging EKVA deelde zij tijdelijk een combiveld en clubhuis. De club maakte gebruik van een kunstgrasveld van de korfbalvereniging zodat eindelijk een aantal teams voor Buitenhout MHC kon debuteren in de veldcompetitie. Al in september 2016 werd de overstap gemaakt naar de huidige locatie aan de Trekweg.

 

Ondertussen telt de club ongeveer een kleine 500 leden en is er een gestage stroom nieuwe leden in de totale breedte. Met name voor de vele jonge gezinnen is de hockeyclub een goed bereikbaar en kleinschalig alternatief voor de Almeerse hockeyclub.  

De inzet van vrijwilligers maakt het mogelijk de hockeysport aan te bieden voor jong en oud. Gezelligheid en prestatie zijn hierbij in evenwicht met elkaar. Dit toont zich in de financiële en fysieke bijdragen van de betrokkenen, maar ook binnen onze accommodatie en bij onze activiteiten.

 

Een ieder kiest vanuit een eigen motivatie voor de hockeysport. De één zoekt ontspanning door inspanning; samen met anderen trainen, spelen en gezelligheid ervaren. De ander zoekt zijn grenzen en verlegt deze en streeft naar het maximaal haalbare in de sport. Buitenhout MHC erkent deze verschillen en wil in opleiding en begeleiding van teams hieraan inhoud geven. Het komt erop neer dat zo veel mogelijk mensen veilig en sociaal aantrekkelijk op hun eigen niveau kunnen hockeyen.

We stick together

Heb je ideeen of vragen over onze fanshop? Stuur ons gerust een mailtje: